Hof der Zotheid

Laat je onderdompelen in een dag vol bands, live performances, (video)installaties, waterpret, groen inspiratie en spel.

24 juni 2023, 10:00 – 24:00

Hof van Cartesius

Hof der ZotheidHof der Zotheid

Kom op 24 juni van 12 tot 12 met je vrienden of je kids genieten bij hét zomerfestival van ons mooie Utrecht: HOF DER ZOTHEID! Geniet van toffe live optredens en magic shows, creatieve workshops, prachtige kunst, verbluffende installaties, koude biertjes en cocktails en lekker eten. Ga tijdens de Hof Safari op ontdekking door de wilde tuinen, en koekeloer binnen bij duurzame ondernemers, zoals een sieradenmaker, schoenmaker, slow fashion designer en meubelmaker. Kom tuinieren, zaadbommen maken, limonade brouwen, koken in het kinderrestaurant, spetteren in het Bellenblaaskabinet of timmeren in het Timmer Atlier. Voor de échte kleintjes is er een chillhoek. Maar er is nog véél meer!

Mirliton stage

Dompel je (letterlijk) onder bij de eclectische candy stage met ballenbak waar neonkleuren en de geur van suikerspinnen je tegemoet komt. Hier vindt je foute en minder foute performances waarbij je lijf gedwongen wordt nieuwe ecstatic moves te ontdekken!

Obscura stage

Meer informatie volgt.

Kids

  • Verhalenpaviljoen; met een speciale audio tour nemen we je op avontuur in de wereld van het afvalkind. En maak je je eigen afvalwezen geïnspireerd op dat verhaal
  • Limotorium; bottel je eigen limonade met kruiden en bloemen uit de Hoftuin en versier met je eigen label.
  • TimmerAtelier; stroop die mouwen maar op! Kom lekker spijkerschilderije timmeren voor aan de muur.
  • Kinderrestaurant; gerund door kinderen van het Hof met een heerlijk verrassingsmenu. Kom je ook smullen?
  • BellenBlaasKabinet; heb jij wel eens bellen gemaakt met een tennisracket of een zeef? Kom uitproberen bij het BellenBlaasKabinet
  • ZONderzoekers; de zon is fantasisch en daar kan je veel mee. Kom jij onderzoeken we met Hof der Zotheid doen met de zon?
  • Chillhoek voor kleintjes; lekker rustig plekje met kussens, zandplekje, klimmuur en een een mega kleurplaat.

Een paar reacties van voorgaande jaren:

‘Wat leuk om al die verschillende ateliers te zien’

‘Ik wist helemaal dat niet dat dit hier zat’

‘Wat een ontzettend fijne sfeer’

‘Mijn kinderen hebben het hier zo naar hun zin gehad’

‘Deze plek voelt zo open en welkom’

‘Wanneer is het volgende feestje?’

Tickets:

15,00 / Kids (4-12 jr) 5,00 inclusief workshopsstrippenkaart en flesje limo
Kom op de fiets of met OV!
Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Toegankelijkheid: met uitzondering van de Daktuin en ateliers op de eerste verdieping, zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk.